Jentene på Ingaleden

Ta med jentegjengen og bli med på en vandring i Indre Østfolds vakre og vennlige kulturlandskap lørdag 14. september 2024! 

Du kan kjøpe billetter her fra 19. april.

Påmeldingsfristen er 7. september 2024.

Vi går i sporene etter Inga fra Varteig, som ble gravid med birkebeinerkongen Håkon Sverresson i Borg i 1203. Inga fødte sønnen Håkon Håkonsson på Folkenborg i Eidsberg, og han ble senere konge i Norge.

Da kong Håkon ble forgiftet og døde nyttårsdagen 1204, måtte Inga flykte til Folkenborg for ikke å bli drept av baglerne som regjerte på Østlandet.

Jentene på Ingaleden arrangeres av Indre Østfold kommune. Vi har et godt samarbeid med Østfold fylkeskommune, Østfoldmuseene, Mysenregionen, Scandic Brennemoen, Frisklivssentralen, lokale aktører og lag og foreninger.

Med dette arrangementet ønsker vi å gjenoppfriske deler av Ingaleden som et lavterskel friluftstiltak rettet mot jenter i alle aldre, som er glade i å gå på tur. Samtidig ønsker vi å formidle fortellingen om Inga, som en inngangsport til å bli kjent med den rike middelaldrehistorien vi har i Indre Østfold.

Gjennom å vise fram kulturarven og det levende kulturlandskapet i Indre Østfold, ønsker vi på sikt å utvikle et reiselivstilbud for en unik opplevelse med særpreg i kommunen vår.