Aktuelle kompetansetiltak for 2022

GettyImages Utviklingssenteret anbefaler ulike utdanninger og satsninger. Les mer i saken og du kan gjerne ta kontakt med oss hvis du har noen spørsmål.

Kompetanseheving er avgjørende for videre fagutvikling i kommunale helse- og omsorgstjenester. Utviklingssenteret har løpende dialog med ulike utdanningsinstitusjoner, utover ordinære grunnutdanninger ved videregående skoler, høgskoler og universiteter. Vi har også egne kompetansehevingsprogram, som omtales nedenfor.

Fagskoler

∞ Fagskolen i Viken tilbyr ulike fagskoleutdanninger også innen helsefag. Søknadsfrist er 20. april. Les mer på nettsiden: https://fagskolen-viken.no/studier/helsefag/helsetjenester-til-sarbare-eldre

∞ Medlearn (tidligere NKI) tilbyr ulike digitale fagskoleutdanninger innen helse- og oppvekstfag, med løpende opptak. Les mer på nettsiden: https://medlearn.no/

Påbygg bachelorutdanning

∞ Høgskolen i Østfold tilbyr en rekke etter- og videreutdanninger, samt mastergrad innen helsefag. Les mer på nettsiden. Vi anbefaler særlig:

Veilederutdanning for praksisveiledere (10 stp) 
Klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse (15 stp)
Helserett og saksbehandling (30 stp)
Master i avansert klinisk allmensykepleie (120 stp)

∞ BI tilbyr nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten (30 stp). Les mer på nettsiden.

VID vitenskapelige høgskole tilbyr mastergrad i helsefremmende tjenester til eldre. Les mer på nettsiden.  

ABC-opplæring

∞ Utviklingssenteret tilbyr kompetanseheving innen demens- og eldreomsorg, velferdsteknologi og for ansatte som jobber i tjenester til personer med utviklingshemming. Les mer på nettsiden. 

Annen opplæring og kurs

Utviklingssenteret tilbyr opplæring for mentorer i digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. Les mer i en presentasjon fra Sandefjord kommune.  Se også video fra inspirasjonswebinar høsten 2021.

Utviklingssenteret arrangerer, sammen med Jobbvinner (KS) og Trondheim kommune, læringsnettverk for å utvikle  mentorprogram for nyansatt helsepersonell.

Utviklingssenteret arrangerer opplæring og har nettverk for instruktører innen KlinObsKommune. Les mer på denne nettsiden.

Utviklingssenteret arrangerer 2 webinarer i en kursserie for leger våren 2022. Les mer på denne nettsiden.

Flere tilbud kommer...

 

Ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål!