Vellykket skreifest på sykehjemmene

Tradisjonen tro ble det også i år arrangert skreifest for alle beboerne på sykehjemmene i kommunen.

Gode matopplevelser er viktig

Onsdag 15. februar var det endelig klart for et av høydepunktene på sykehjemmene, nemlig skreifest. Langbord på langbord var dekket med norske flagg og bordpynt og beboerne ble servert nydelig mat. 

- Det å ha gode matopplevelser og spise sammen med andre er viktig. Det bygger felleskap, sier leder for kjøkkendrift Sondre Haslerud Stjern. 

Slike fester krever mye mer enn flinke kokker og god mat for å bli en suksess. 

-  Samarbeid med enhetsleder, ansatte og frivillige er avgjørende for å få dette til, forteller Stjern. 

Edwin Ruuds venner, Løkentunets venner og livsgledeelevene sto for serveringen av maten. 

- De gjorde en fantastisk innsats alle sammen og vi er veldig takknemlig for frivilligheten og hva de hjelper oss med, sier han.

Skrei ble til torsk

200 kg skrei ble bestilt i godt tid før festen, men veldig dårlig vær i nord satte sjarken på land og skreien slapp med skrekken. Det gjorde også kjøkkensjefen. Han fikk heldigvis tak i torskerygg, slik at festen for beboerne kunne gå som planlagt. 

- Den var fryst, men med respekt for tineprosess og en forsiktig damping ble fisken fin å servere, forteller Stjern.

Latter og sang

At skreien uteble la ingen demper på festen på sykehjemmene. Alle stedene var stemningen god, med latter og sang.

- På Edwin Ruud sto Erling Aagård for underholdningen, mens på Løkentunet spilte Kyrre Mosleth på piano og Kristina Fagervold sang, forteller Stjern.

Kjøkkensjefen var selv tilstede på Løkentunet.

- Slike arrangementer er viktig, og jeg blir rørt av å se så mange smil og høre så mye latter i "Gågata" på Løkentunet. Jeg har også fått de samme tilbakemeldingene fra de andre sykehjemmene, forteller han.