Post 3 ved Hobøl bo- og behandlingssenter har fått Demensprisen 2022

Post 3 ved Hobøl bo- og behandlingssenter har fått Demensprisen 2022

Det er pårørende til tidligere beboere som har nominert post 3 ved Hobøl bo- og behandlingssenter til årets demenspris i Østfold 2022.

- Dette var en utrolig hyggelig overraskelse, sier enhetsleder Irene Holtet Skavås. De ansatte er både rørt og takknemlige. Spesielt hyggelig er det at det er pårørende til tidligere beboere som har nominert avdelingen. Dette viser at hver og en av de ansatte gjør en forskjell i menneskers liv.  

Unik tilstedeværelse

Avdelingen er en skjermet avdeling, med ni beboere. I nomineringen er det lagt vekt på tilstedeværelsen til de ansatte. Det blir beskrevet at de ansatte har en unik nærhet til beboerne og er sammen med dem mesteparten av arbeidstiden. De pårørende mener at de ansatte gjør en ekstraordinær innsats for beboernes trivsel og livskvalitet, noe som også påvirker de pårørende på en god måte. 

- De har alltid et smil og en klem på lur, og bidrar med latter og glede, sier Elisabeth Gustavson. Hun er tidligere pårørende og medlem i Demensforeningen, og var sammen med Brith Alsos den som nominerte post 3 til prisen. Elisabeths mann bodde på Hobøl bo- og behandlingssenter i tre år. 

- Her tar de hensyn til den enkeltes behov, noe som også er trygt og godt for de pårørende, sier hun.

Gustavson forteller at mannen hennes likte å høre på radio på morgenen, så de ansatte skrudde alltid på radioen hans et kvarters tid før han skulle stå opp. De tok også ekstra hensyn i andre situasjoner, for eksempel ved stell, som han synes kunne være utfordrende, og gjorde ham trygg. 

Feiring - Klikk for stort bildeFra venstre: Avdelingsleder Eirin Elisabeth Ongtveit Haanes, Elisabeth Gustavson, sykepleier Lene Eikeland Kristiansen, helsefagarbeider Maren Sandaker og varaordfører Kathrine Hestø Hansen

Velfortjent feiring med rørte ansatte

Fredag 23. september ble prisen feiret med kake og gratulasjoner fra varaordfører Kathrine Hestø Hansen, direktør for Helse og mestring, Kenneth Johannessen og seksjonsleder Pleie og omsorg, Øivind Olafsrud. Olafsrud mener det betyr mye i hverdagen at de pårørende ser alt det gode arbeidet som gjøres av de ansatte. Hestø Hansen poengterte at det å vinne en slik pris utelukkende er de dedikerte ansattes verk, som i en hektisk hverdag gir trygghet og mening i beboernes liv. 

- En stor takk rettes til ledere og ansatte ved post 3 ved Hobøl bo- og behandlingssenter, avslutter hun.

Ansatte - Klikk for stort bildeMange travle ansatte var innom for en kakebit. 

Demenspris - Klikk for stort bildeDemensprisen 2022