Kommunedirektør Trude slutter i jobben

Det blir i dag kjent at vår kommunedirektør Trude Andresen er innstilt til jobben som kommunedirektør i Drammen kommune. Endelig vedtak om ansettelse i Drammen kommune skal opp i kommunestyret i Drammen 28. mars.

Trude begynte i jobben i Indre Østfold kommune 1. november 2022 og har altså vært i jobben i knappe fem måneder. 

- Dette er en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Andresen. Jeg gjør ikke dette med lett hjerte, det er masse flinke folk i Indre Østfold som jeg trives godt sammen med og har kommet godt i gang å samarbeide med. Jeg har aldri forlatt en jobb etter kort tid før, så dette er et vanskelig valg å ta. Det er ingenting ved Indre Østfold kommune som gjør at jeg tar dette valget, tvert imot er det en spennende kommune med masse interessant arbeid i gang. Med så mange dyktige ledere og ansatte, føler jeg meg trygg på at kommunen vil holde rett kurs også uten meg. Men Drammen, som en av Norges største kommuner i en region jeg bor i og kjenner godt, ble for fristende, sier Trude Andresen.

- Vi har blitt glade i Trude. Hun kom raskt inn i jobben som kommunedirektør i Indre Østfold kommune og har gjort en veldig god jobb for oss. At hun velger å slutte etter få måneder i jobben er selvfølgelig ikke en optimal situasjon for kommunen, men jeg forstår at det ble fristende for henne å takke ja til Drammen. Jeg vil ønske Trude lykke til med ny jobb. Nå er det bare å brette opp ermene og starte prosessen med å finne ny kommunedirektør, sier ordfører Saxe Frøshaug.

Det er ikke avklart hvor lenge Trude Andresen blir i jobben, eller når hun begynner i Drammen.