En viktig avtale er signert

En viktig avtale er signert

13. november signerte Nasjonalforeningen for folkehelsen og Indre Østfold kommune en samarbeidsavtale som skal bidra til å skape et mer demensvennlig samfunn.

Ole Johan Aas, daglig leder for fylkeskontoret Akershus, Buskerud og Østfold i Nasjonalforeningen for folkehelsen, takket Indre Østfold kommune for at kommunen ønsker å være med på dette forpliktende samarbeidet.

- Dette betyr også noe for de pårørende. Demens har allerede i dag et stort omfang, men vi vil se en ytterligere dobling om noen få tiår, sa Aas. 

Ordfører Saxe Frøshaug sa at han er glad for dette samarbeidet og for å på denne måten få til et mer demensvennlig samfunn. Et viktig arbeid innenfor folkehelse, er å arbeide for at det blir gode lokalsamfunn og at innbyggerne kan leve gode liv i kommunen.

- Jeg håper og tror vi klarer å utgjøre en forskjell og få til et enda varmere samfunn, sa Frøshaug.

Sissel Røen Ytrehus, enhetsleder på Trøgstadheimen og bemannede omsorgsboliger i Trøgstad og Askim, har ansvar for demensomsorgen i kommunen. Dette innbærer blant annet forsterket enhet for demente, hukommelsesteam, demenskoordinatorer og dagsentre for personer med demens. Hun fortalte om demensomsorgen i kommunen og prosjekter for aktivitet og sosial deltakelse.

- Velferdsteknologi vil bli et viktig område framover, slik at innbyggerne skal kunne bo hjemme så lenge de ønsker, sa Ytrehus. 

Indre Østfold kommune føyer seg inn i rekken av andre kommuner som har signert samarbeidsavtalen. Fra før av har 140 kommuner signert.

Fra venstre: Daglig leder Ole Johan Aas, enhetsleder Sissel Røen Ytrehus og ordfører Saxe Frøshaug