Barnehagebarn fikk høre spennende historier fra jernalderen

I kommunen er det mange spor etter de som var her før oss. I vinter har barnehagebarn fått et lite innblikk i hvordan det var å leve i jernalderen.  

Samlingsstund om fortiden

I kommunen har vi mange gravhauger fra eldre jernalder, 500 år før Kristus til 500 år etter Kristus. Noen av gravplassene ligger i nærheten av barnehager. 

I uke 10 fikk tre barnehager besøk av arkeologene Ida Charlotte Wendel og Silje Haugsten Ellefsen. De hadde med seg en kasse med bøker, bilder og kopier av museumsgjenstander fra jernalderen. I samlingsstunden tok de med seg barna på en reise tilbake til eldre jernalder. Barna fikk høre den spennende historien om jenta Signi, og hvordan hun og hennes familie levde her i kommunen for 2 000 år siden. 

Undring og nysgjerrighet

Barna likte besøket og reisen til fortiden veldig godt. De lyttet og var interesserte i hvordan livet var for veldig mange år siden. De syntes det var spennende å utforske det arkeologene hadde med seg i kassene. 

Formidling av kulturminner til den oppvoksende generasjonen er viktig. Vi samarbeider med Viken fylkeskommune om et faglig opplegg om kulturminner tilpasset barnehagebarn.