Regler for salg og skjenking

Alle som har fått en bevilling er ansvarlig for å sette seg inn i og følge regelverket.

Dette er det viktigste å sette seg inn i for god drift

  • Alkoholpolitisk handlingsplan 2024-2028 i Indre Østfold kommune
  • Alkoholloven
    Formålet med alkoholloven er i størst mulig utstrekning å begrense de samfunnsmessige og individuelle skader som alkoholbruk kan innebære. Loven skal også fremme næringspolitiske formål, som forutsigbarhet, lojal konkurranse, samt å bekjempe kriminalitetsutviklingen i deler av bransjen.
  • Alkoholforskriften
    Alkoholforskriften er gitt i medhold av alkoholloven. Forskriften inneholder regler om utøvelsen av salgs- eller skjenkebevillingen.
  • Forskrift om prikktildeling og inndragning
    Forskriften inneholder regler for tildeling av prikker og inndragning av bevilling ved brudd på alkoholloven.
  • Serveringsloven
    Lovens formål er å sikre forsvarlig drift av serveringssteder av hensyn til næringen, gjestene og samfunnet for øvrig. Loven skal bidra til å gi serveringssteder stabile og forutsigbare rammevilkår og til å hindre illojal konkurranse.
  • Bokføringsforskriften
    Forskriften skal sikre god dokumentasjon av all omsetning i serveringsvirksomheter i restaurantbransjen, og bidra til at all omsetning og uttak bokføres, beskattes og avgiftsberegnes korrekt.

Har du spørsmål?

Da kan du kontakte oss på e-post: bevillingsmyndighet@io.kommune.no