Støttekontakt

Støttekontakt er et tilbud til personer i alle aldre, som har behov for sosialt samvær eller støtte for å delta i aktiviteter utenfor hjemmet.

For deg som ønsker støttekontakt

Hva gjør en støttekontakt?

Støttekontakten kan komme på besøk til deg, bli med på kafé, kino, trening eller andre sosiale aktiviteter. Hjelpen blir gitt etter dine ønsker. Støttekontakten har vanligvis ingen spesiell faglig bakgrunn, men får opplæring og blir fulgt opp av fagfolk.

Krav til søker

Det er ingen formelle krav for å få støttekontakt. Tjenesten er beregnet på personer i alle aldre som har behov for et slikt tilbud.

Hva koster det?

Det er gratis å ha støttekontakt. Du må regne med å dekke dine egne utgifter til aktiviteter dere gjør sammen, som for eksempel inngangspenger til svømmehall, kinobillett, mat osv.
Du kan ha rett på ledsagerbevis, som gjør at støttekontakten din får gratis eller billigere inngang mange steder.

Søknad

Det er ikke søknadsfrist, søknader behandles fortløpende.

Søk om støttekontakt

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med Koordinering og inntak via innbyggertorget. 
Telefon: 69 68 10 00 
E-post: post@io.kommune.no

Ønsker du å bli støttekontakt? 

Indre Østfold kommune har behov for flere støttekontakter til barn, ungdom og voksne. En støttekontakt er en person som bidrar til en meningsfull fritid for andre.

Har du tid til overs noen ettermiddager og/eller kvelder, eller kanskje en helg i måneden? Da kan støttekontaktjobben være noe for deg.

Arbeidsoppgaver

Oppdragene er på 2-4 timer per uke på dagtid, ettermiddag eller kveld. Hovedoppgaven til en støttekontakt er å være med som ledsager til aktuelle fritidsaktiviteter, som for eksempel kino, Østfoldbadet, kafébesøk, trening, ut på tur i friluft, fisking, fotball, ridning eller bilturer. Oppdragene er forskjellige ut fra tjenestemottakers interesser, alder og utfordring. Oppdragene kan fint kombineres med annen jobb.

Kvalifikasjoner

Det kreves ingen spesiell utdannelse, men personlig egnethet vektlegges. Søkere må ha fylt 18 år og ha mulighet til å kunne være støttekontakt i minst ett år. Gyldig politiattest må kunne fremlegges ved ansettelse. Det er en stor fordel om du har førerkort og bil.

Lønn og vilkår

Stillingen er lønnet i henhold til kommunale satser. Du får veiledning ved behov.

Vil du søke eller har du spørsmål?

Ta kontakt med
Ann-Kristin Martinsen
E-post ann-kristin.martinsen@io.kommune.no tlf. 477 86 827

Anne Margrethe Zuk
E-post anne.margrethe.zuk@io.kommune.no, tlf. 940 28 554