Vandreutstilling 2022: Dyrenes vandreutstilling

Vandreutstilling 2022: Dyrenes vandreutstilling

Som en del av markeringen av Indre Østfold kommunes etablering, vedtok fellesnemda i 2019 at dette skulle markeres på en måte som bidro til å skape oppmerksomhet om etableringen og synliggjøre stedene i kommunen. Vandreutstillingen ble en del av denne markeringen.

Det første året var det innbyggernes bilder, gjennom kategoriene Samhold, Mitt vakre hjemsted og På kornet som ble utstilt. Disse bildene henger i dag på innbyggertorgene i kommunen. Året etter var det Frihet som var temaet. Da ble utstillingen laget av mennesker som hadde mistet friheten sin av andre årsaker enn pandemien. Disse bildene ble gitt tilbake til institusjonene som laget dem; Indre Østfold fengsel, Phoenix Haga og Indre Østfold krisesenter.
  elg av Anita Nordic Wild - Klikk for stort bilde

Årets vandreutstilling er laget av båstingen Anita Rasmussen Sletten-Torp fra Nordic Wild, sammen med barneskoleelever fra hele kommunen. I år er det vår lokale fauna som står i fokus, og utstillingen skal derfor stå utplassert i nærhet til disse dyrene.  

Utstillingen er en vandreutstilling fordi den står i cirka én måned på hvert sted før den flyttes. Alle de tidligere kommunene får besøk av utstillingen.

 Tid og sted for turneen

14. mai – offisiell åpning Stiklatjern i Båstad 

10. juni – Vestre Bråte, Ringvoll 

15. juli  – Grååsen batteri, Spydeberg 

12. august – Svarverud gård og Nøadammen, Hærland 

9. september – Romsåsen, Kykkelsrud, Askim