Digitalt ungdomshus

Chat og aktiviteter for ungdom via vårt digitale ungdomshus på plattformen Discord. 

Discord - Digitalt ungdomshus - Klikk for stort bildeDiscord - Digitalt ungdomshus Discord.com

Mens ungdomsklubbene er fysisk stengt, er behovet for sosial deltakelse og sosiale aktiviteter viktigere enn noen gang. Nå blir det mulig via plattformen Discord. 

Her vil ungdomsarbeidere i kommunen være tilstede i åpningstiden som er onsdager kl 15.00-18.00 og fredager kl 17.00-21.00.

Plattformen Discord er bygget opp slik at ungdom og ansatte samtidig kan være tilstede på samme "server." Denne er igjen inndelt i ulike rom, etter tema og interesser. Noen rom er bare chatrom mens noen rom er kamerarom. Alt styres og modereres av ansatte. Klubbenes regelverk følges også her digitalt. Dette skal være et levende digitalt ungomshus der ungdommene selv aktivt bidrar i utformingen.

Retningslinjer for å få tilgang til Digitalt ungdomshus 

  1. Last ned Discord og opprett profil. Vi oppfordrer deg til å bruke innlogging med to-faktor.  
  2. Send e-post til digitaltungdomshus@io.kommune.no: Skriv ditt navn, tlf. nr, skole, klasse og tlf. nr til en av dine foresatte. Disse opplysningene trenger vi for å kunne være 100% trygge på hvem som er inne på vår server.  
  3. Du mottar en e-post med link til serveren med en gang vi har sjekket dine opplysninger.  Når du kommer inn på serveren må du godta våre regler og betingelser før du får lov til se våre rom eller utføre noen handlinger. Du møter ungdomsarbeiderne fra klubben din inne på serveren.  

GDPR – informasjon om personvern

Dine personopplysninger leses kun av en ansatt og blir lagret på en trygg måte i henhold til gjeldene regelverk. Disse opplysningene skal ikke brukes til annet enn å ha kontroll på tilgangen til Digitalt ungdomshus. Utenfor åpningstid vil serveren være inaktiv slik at man ikke kan utføre noen handlinger. Les mer hvordan Discord samler informasjon om sine brukere og hva de bruker det til.   

Discord kan lastes ned eller åpnes i nettleser herfra