«Den nye planeten»

Mysen innbyggertorg og bibliotek inviterer til forfattermøte og utstillingsåpning tirsdag 21.januar, klokken 13.00.

I vår setter Mysen innbyggertorg og bibliotek fokus på innvandrerhistorier. 21. januar åpner vi språkkafeen med besøk av forfatter Brynjulf Jung Tjønn, som har gitt ut en rekke kritikerroste romaner, blant annet Kinamann og Smadra. Hos oss skal han holde foredrag om å være foreldreløs, komme til Norge og bli adoptert, og hvordan dette har påvirket forfatterskapet.

Etter foredraget er det åpning av vandreutstillingen «Den nye planeten». Daglig leder i Menneskerettighetsakademiet Lillian Hjorth vil fortelle litt om bakgrunnen for utstillingen. 

Hvilke regler skaper gode samfunn?  Dette spørsmålet har Menneskerettighetsakademiet stilt mer enn 2200 enslige mindreårige asylsøkere siden 2008. «Den nye planeten» synliggjør ungdommenes svar og refleksjoner. Gjennom tekst, bilder og intervjuer med 13 unge asylsøkere utfordres også besøkende til å reflektere rundt hva som er – og bør være – viktige samfunnsverdier.

Utstillingen er produsert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Den er støttet av midler fra Kulturrådet og Fritt Ord. Sparebankstiftelsen har støttet utvikling av formidlingsmateriell og visninger.

Klikk for stort bildeDen nye planeten Klikk for stort bildeVelkommen til biblioteket tirsdag 21. januar kl. 13.00!

Gratis og åpent for alle!