Status og nyheter om koronasituasjonen

Status Indre Østfold kommune per 20. april kl. 21.00

Per 20. april kl. 21.00 er det 986 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars 2020 og frem til i dag.
Per 18. april har vi gjennomført 45 119 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 20. april. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

16 nye smittetilfeller tirsdag 20. april

Vi har i dag, tirsdag 20. april, 16 nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. 10 er nærkontakter til tidligere smittetilfeller og 6 med ukjent smittested. Mandag testet vi 249 personer.

Det er påvist smitte tilknyttet 6. trinn på Knapstad skole. 19 elever og 3 ansatte er i karantene og skal testes. De dette gjelder er informert.

Det er påvist smitte tilknyttet 5. og 6. trinn på Korsgård skole. 96 elever og 6 ansatte er i karantene og skal testes. De dette gjelder er informert.

Overhold reglene for karantene

Vi erfarer den siste uken at personer som er i karantene omgås andre mennesker og dermed får nye nærkontakter i den tiden de er i karantene. Vi ber på det sterkeste om at alle overholder reglene om karantene og unngår å ha lekekamerater, kjærester, venner eller familie på besøk i denne perioden.

Er du i karantene, eller i ventekarantene, så er det ingen unntak for å motta besøk, eller besøke andre.

Følgende tiltaksnivå gjelder for skoler og barnehager i uke 16:

  • Videregående skole i Askim og Mysen har rødt tiltaksnivå. Les mer på skolenes hjemmesider. Gå til Askim VGS og gå til Mysen VGS 
  • Alle ungdomsskoler i kommunen (Steinerskolen, Askim, Mysen, Trøgstad, Spydeberg og Knapstad ungdomsskoler) har rødt tiltaksnivå.
  • Alle barneskolene i kommunen har gult tiltaksnivå.
  • Alle barnehager i kommunen fortsetter som nå på gult tiltaksnivå.

Vi minner om korona-tiltakene som gjelder i Indre Østfold kommune

Nye nasjonale retningslinjer trer i kraft fredag 16. april, men for Indre Østfold kommune og mange kommuner i Viken er det innført strengere tiltak. Tiltakene som gjelder for vår kommune og de andre i Viken, gjelder foreløpig fram til og med søndag 25. april. 

Gå til tiltakene for vår kommune her

Unngå mange nærkontakter!

Vi ser at mange personer har mange nærkontakter. Vi må minne om at, jo flere nærkontakter du har, jo flere kan du smitte og flere kan smitte deg. Det beste vi kan gjøre nå er å minimere den sosiale kontakten og møte de samme personene over tid. Unngå å omgås nye nærkontakter flere ganger i uken.

Smittevernråd for ramadan

Helsemyndighetene ønsker en trygg og god ramadan til alle muslimer. Dessverre kan vi heller ikke i år feire ramadan på samme måte som til vanlig. Her er de viktigste smittevernrådene som gjelder for høytiden:

Gå til fhi.no

Gjeldende retningslinjer for covid-19 fra 12. april

Fra og med 12. april gjelder covid-19 forskriftens kapittel 5B for Indre Østfold kommune. Tiltakene gjelder til og med 25. april.

Les mer om de nye tiltakene her

Test deg!

Vi har de siste dagene hatt mange tilfeller med ukjent smittevei, det betyr at det finnes en del smitte ute i samfunnet hvor vi oppholder oss. Vi ber alle om å ha lav terskel for å teste seg hvis du har symptomer eller mistanke om smitte.

Dette er tiden for å bry oss om hverandre, er du bekymret for en venn eller familiemedlem kan være smittet så bistå gjerne med å bestille time til koronatest. Kanskje noen vegrer seg for å ringe selv eller bestille time på nett. Takk for at du bryr deg, dette klarer vi sammen!