Lytt

Viktig informasjon om koronavirus

Viktig informasjon om koronavirus

Viktig informasjon om koronavirus

Status Indre Østfold kommune per 3. april kl. 20.45:

Per 3. april kl. 18.00 har vi testet 696 personer. Av disse er det 41 personer som har fått påvist smitte. Ingen nye smittede det siste 48 timene. På grunn av stor pågang på sykehuset kan det ta 1-5 dager før vi får svar på prøvene. Vi tar kontakt med alle som har vært inne og testet når prøvesvarene foreligger. Vi ber dere derfor ikke ringe oss, slik at dere ikke opptar kø inn på vår korona-telefon.

"Slå ring" – Artist- og kulturdugnad i Indre Østfold, se musikkvideoen her

Et musikalsk budskap fra Indre Østfold om å holde ut, holde sammen, og ta vare på hverandre. Tusen takk til alle som har bidratt! God fornøyelse.

Se video "Slå ring"

Åpning av utendørs idrettsanlegg for egenaktivitet

Fysisk aktivitet er viktig for alle og når vi nå går mot vår og lysere tider åpner vi for litt utendørs fysisk aktivitet.

Indre Østfold kommune åpner igjen utendørs idrettsanlegg, dette er i henhold til nasjonale retningslinjer. Det er en krevende situasjon vi har i øyeblikket og vi skal og må fortsatt ha stort fokus på smittevern. Alle må være ansvarlige i forhold til bruken av banene.

Les hvilke retningslinjer som gjelder her

Kan du eller din bedrift levere smittevernutstyr?

Indre Østfold kommune har trolig gjennom rammeavtaleleverandører sikret beredskap av smittevernutstyr. Men med utgangspunkt i usikre tider, ønsker allikevel kommunen å høre fra bedrifter og andre aktører.
Alt av smittevernutstyr er av interesse. Eksempelvis masker med klasse FFP3 eller FFP2, smittevernfrakker, engangshansker i vinyl/nitril og ansiktsmasker/visir vernebriller. Annet lignende utstyr som for eksempel vannavstøtende heldekkende dresser er også av interesse.

Mer informasjon finner du her

Tiltakene fortsetter

Regjeringen forlenget den 25. mars perioden med krisetiltak for å få redusert spredningen av korona-viruset til å gjelde til og med 13. april. Samtidig skjerpes rådene for nær kontakt med andre:

  • Unngå grupper på mer enn fem personer når du er utendørs
  • Hold minst en meters avstand til andre mennesker når du er utendørs
  • Hold minst to meters avstand til andre mennesker når du er innendørs
    • Unntak gjelder for de som er i familie eller i samme husstand

Det innebærer blant annet fortsatt stengte skoler, barnehager, bibliotek og andre kommunale bygg. Forbudet mot arrangementer og organisert trening fortsetter – det samme gjør besøksforbudet på sykehjemmene.

Les mer på regjeringen.no

Å skape normalitet i det unormale for barna våre

Indre Østfold Kommune ønsker å gi alle foreldre og foresatte i vår kommune noen råd for å ivareta familien sin på best mulig måte i situasjonen vi er i. 

Kontaktinformasjon og gode råd finner du her

Har du relevant kompetanse innen helse og omsorg, og ønsker å bidra?

Indre Østfold kommune har behov for å rekruttere frivillige med relevant kompetanse innen helse og omsorg. Vi ønsker å rekruttere deg som kan bistå kommunen med å støtte opp om kritiske funksjoner i kommunens tjenesteleveranse, i tilfelle koronasituasjonen skulle tilspisse seg ytterligere. Arbeidet er lønnet etter gjeldene regelverk. 

Ønsker du å bidra? Les mer her!

Klargjøring av pasientrom for koronasmittede på Edwin Ruuds omsorgssenter 

Indre Østfold kommune har klargjort elleve rom for pasienter med koronasmitte. Avdelingen er plassert i den gamle fløyen til DPS på Edwin Ruuds omsorgssenter. Avdelingen er skjermet, slik at det ikke er noe trafikk mellom den og de andre avdelingene på Edwin Ruud.

Les hele saken her

Korona-telefonen til legevakten 

Det er viktig å huske at generelle spørsmål om korona, smittefare, karantene og lignende, stilles til den nasjonale korona-telefonen på nummer 815 55 015.

Åpningstid på denne telefonen er hverdager kl. 08.00-18.00 og helger kl. 10.00-16.00.

Du finner og oppdatert informasjon og svar på mange spørsmål på siden til Folkehelseinstituttet og på helsenorge.no

Indre Østfold legevakts korona-telefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 10.00-21.00 og helger kl. 12.00-18.00. Det er stor pågang på telefon, så du kan oppleve å måtte vente på svar.

Vi oppdaterer med ny informasjon når situasjonen endrer seg.

Koronavirus