Lytt

Viktig informasjon om koronavirus:

Viktig informasjon om koronavirus

Viktig informasjon om koronavirus

For information in your own language, please use the built-in translation function in your browser. 
If your browser does not support this, please use Google translate: http://translate.google.no/

Status Indre Østfold kommune per 30. november kl. 14.00:

Per 29. november kl. 19.30 er det 371 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars og frem til i dag.
Per 26. november har vi gjennomført 21 898 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 29. november. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

Her kan du bestille koronatest på nettet

Her finner du en oversikt over siste dagers smittetilfeller

Kommunestyret behandler forslag til ny lokal forskrift for covid-19 onsdag 2. desember

Rådmannen legger frem forslag til ny Forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring. Kommunestyret behandler forskriften i sitt møte onsdag 2. desember.

Hovedpunktene i forskriften er antall personer i private tilstelninger i hjem og fritidsboliger og bruk av munnbind.

Du kan lese forslaget til den lokale forskriften her

Vi publiserer vedtatt forskrift når den er klar.

Fem nye smittetilfeller søndag 29. november

Vi har i dag, søndag 29. november, fem nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Fire som er nærkontakter og en med ukjent smittested. Smittesporing pågår.

To av smittetilfellene i dag berører 1. og 4. trinn på Askimbyen skole. 77 elever og sju ansatte ved disse to trinnene er i karantene og skal testes. De elevene og ansatte dette gjelder er informert.

Vi minner om viktigheten av å overholde karantenetiden, holde avstand, ha god håndhygiene og teste deg dersom du har symptomer på covid-19.

Fritidsaktiviteter i Askim kan starte opp igjen fra mandag 30. november

På grunn av den uoversiktlige smittesituasjonen vi hadde ved Askim ungdomsskole valgte vi å stenge for fritidsaktiviteter i Askim i uke 48. Fra og med mandag 30. november kan fritidsaktivitetene foregå som normalt igjen. Det vil si innenfor de smittevernreglene som til enhver tid er gjeldene for den aktiviteten som utøves.  

Skolene i Askim er tilbake til gult nivå fra mandag 30. november

Smitte ved voksenopplæringen i Indre Østfold kommune

26. november ble en klasse ved voksenopplæring berørt av covid-19, og 27. november ble en ny klasse ved voksenopplæringen berørt. Kommuneoverlegen har besluttet at alle elever og ansatte ved voksenopplæringen skal testes og være i karantene. Det er totalt 180 elever og 25 ansatte.   

Rutiner for besøk på sykehjem, gjelder fra 30. november

Vi er opptatt av å beskytte våre beboere på sykehjem. Fra mandag 30. november kreves det gjennomført koronatest med negativt resultat før pårørende kan besøke beboere på sykehjemmet.

Les mer om nye rutiner for besøk på sykehjem her

Julehandelen er i gang og vi ønsker alle en hyggelig og trygg julehandel

Vi oppfordrer alle voksne og barn over 12 år til å bruke munnbind under hele handleturen, slik at vi sammen skaper en trygg julehandel.

Les mer om trygg julehandel her

Er du student, eller har du en student som kommer hjem til jul?

Indre Østfold kommune ønsker alle våre unge og studenter hjertelig velkommen hjem til jul etter et krevende og annerledes studiesemester. Siden mye av undervisning og eksamener nå avholdes elektronisk, forventer vi at mange av «våre» studenter vender hjemover de neste ukene. 

Vi oppfordrer derfor alle studenter som kommer hjem til jul om å ta en koronatest raskt etter hjemkomst og å overholde karantenetiden til prøvesvaret er klart. 

Mer informasjon finner du her

Innreiseregler til Norge

Her finner du de nasjonale reglene for innreise til Norge 

Gjeldende retningslinjer

Regjeringen har skjerpet inn de nasjonale smitteverntiltakene og oppfordrer alle til å holde oss mest mulig hjemme, ha minst mulig sosial kontakt med andre og unngå unødvendige innenlandsreiser.

Tenk på intensjonene i smitteverntiltakene til enhver tid: hold avstand, hold deg hjemme hvis du er syk, ha god håndhygiene og begrens sosial kontakt. Alt kan ikke reguleres med regler, så bruk sunn fornuft og begrens smitterisikoen.

Vær oppmerksom på at retningslinjene kan endres raskt.

Les mer om de gjeldende retningslinjene her

Retningslinjer for gjennomføring av private sammenkomster og arrangement

Vi ber alle som har meldt inn private arrangementer hvor det er flere enn 20 personer om å avlyse sitt arrangement. De nye nasjonale reglene tillater kun 20 personer i private sammenkomster og arrangementer.

Les de nye retningslinjene for arrangement her

Covid-19 test for grensependlere og arbeidsreisende

Det er innført krav om hyppigere koronatesting for personer som jobber i Norge, men bor i røde land eller regioner. Indre Østfold kommune tilrettelegger for en enkel løsning for grensependlere og arbeidsreisende.

Les mer om covid-19 test for grensependlere her

Indre Østfolds koronatelefon 

Indre Østfolds koronatelefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 10.00-16.00 og helger kl. 12.00-16.00. Det er stor pågang på telefon, så du kan oppleve å måtte vente på svar. Vi ber om at du ikke ringer legevaktens telefon 116117 for spørsmål om koronatesting.

Vi ber om at alle ringer og avtaler en time før de kommer til teststedet på parkeringsplassen ved Askimhallen for å ta prøve. 

Vi oppdaterer med ny informasjon når situasjonen endrer seg.

 

Koronavirus