Viktig informasjon om korona/covid-19:

Viktig informasjon om korona/covid-19

Viktig informasjon om korona/covid-19

For information in your own language, please use the built-in translation function in your browser. 
If your browser does not support this, please use Google translate: http://translate.google.no/

Her finner du informasjon om covid-19 vaksinering / coronavirus vaccine

Her kan du bestille koronatest på nettet

Her finner du en oversikt over siste dagers smittetilfeller

Status Indre Østfold kommune per 27. januar kl. 20.30

Per 27. januar kl. 20.30 er det 566 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars og frem til i dag.
Per 27. januar har vi gjennomført 30 481 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 27. januar. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

To nye smittetilfeller onsdag 27. januar

Vi har i dag, onsdag 27. januar, to nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Begge har kjent smittested utenfor kommunen. Tirsdag testet vi 201 personer.

Ingen påvist smitte av det muterte viruset i Indre Østfold kommune

Vi har i dag, tirsdag 26. januar kontaktet FHI og bedt om analyse av to tidligere prøvesvar som kan ha en relasjon til utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo. Vi vet ennå ikke når vi kan forvente svar på prøvene, men vi informerer så fort prøvesvar foreligger.

Timebestilling for vaksinering er fullbooket

Alle timer for vaksinering er fylt opp. Dette er timer som er satt opp ut i fra det antallet vaksinedoser vi har fått tildelt i de kommende ukene.

Så snart vi har oversikt over hvor mange nye vaksinedoser vi får, åpner vi opp for timebestilling igjen. Vi oppdaterer fortløpende.

Onsdag 27. januar starter vaksinering av innbyggere født i 1936 eller tidligere, og vi er klare til å ta deg i mot

Førstkommende onsdag starter vi med vaksinering av hjemmeboende fra 85 år og eldre. Vaksinelokalet i Rådhusgata 20 i Askim (tidligere butikklokalene til Biltema) er klargjort og tilpasset for å ivareta alle smitteverntiltak med avstand, håndsprit og utdeling av munnbind.

Les mer om vaksinering her

Støttekontaktoppdrag

Støttekontaktoppdrag utføres ikke i uke 4 i tråd med nasjonale retningslinjer. Ny informasjon kommer i uke 5

Innfører besøksforbud på våre sykehjem 

For å bidra til å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen som er påvist i Nordre Follo er det innført ulike tiltak i Indre Østfold som en av 10 kommuner. For å beskytte de mest sårbare innfører vi nye tiltak som gjelder fra 24. januar. Det innføres besøksforbud på våre sykehjem, og vi fraråder sterkt besøk i omsorgsboliger, i første omgang fra og med søndag 24. januar til og med søndag 31. januar.

Beboere på sykehjem og bemannede omsorgsboliger er en utsatt gruppe, og vi innfører derfor besøksforbud og besøksrestriksjoner i den perioden de forsterkede tiltakene gjelder.

Vi gjør unntak for pårørende til pasienter i livets siste dager.

Nye tiltak i ti kommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen, gjelder fra 23. januar

For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12 skal innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner. Tiltakene vil i første omgang gjelde til og med 31. januar.

Les mer om de nye tiltakene her

Innmelding av arrangement

Vi minner om at det ikke er tillatt med sosiale sammenkomster eller noe form for arrangement i perioden 23. – 31. januar.

Ønsker du å registrere et arrangement som skal være fram i tid, så understreker vi at det er de bestemmelsene og retningslinjene som gjelder på det tidspunktet du skal ha ditt arrangement som er gjeldende. Endringer og avlysninger kan derfor forkomme på kort varsel.

Les mer om innmelding av arrangement her

Covid-19 vaksinen, hold deg oppdatert her

Informasjon om vaksinasjonsdato og andre praktiske opplysninger, blir lagt ut her på kommunens hjemmeside. Vi ber deg derfor om at du følger med daglig på den informasjonen vi legger ut.

Mer informasjon om vaksinering finner du her

Forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune

Onsdag 2. desember vedtok kommunestyre lokal forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune. Forskriften trer i kraft fra og med 3. desember.

Les hele forskriften her

Covid-19 test for grensependlere og arbeidsreisende

Det er innført krav om hyppigere koronatesting for personer som jobber i Norge, men bor i røde land eller regioner. Indre Østfold kommune tilrettelegger for en enkel løsning for grensependlere og arbeidsreisende.

Les mer om covid-19 test for grensependlere her

Innreiseregler til Norge

Her finner du de nasjonale reglene for innreise til Norge 

Covid-19 forskriften

Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften) finner du på Lovdata. Merk at forskriften endres ved nye retningslinjer fra regjeringen. Vi ber deg derfor om å holde deg løpende oppdatert på forskriften.

Gå til Covid-19 forskriften

Indre Østfolds koronatelefon 

Indre Østfolds koronatelefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 10.00-16.00 og helger kl. 12.00-16.00. Det er stor pågang på telefon, så du kan oppleve å måtte vente på svar. Vi ber om at du ikke ringer legevaktens telefon 116117 for spørsmål om koronatesting.

Vi ber om at alle ringer og avtaler en time før de kommer til teststedet på parkeringsplassen ved Askimhallen for å ta prøve. 

Vi oppdaterer med ny informasjon når situasjonen endrer seg.

 

Koronavirus