Lytt

Viktig informasjon om korona/covid-19:

Viktig informasjon om korona/covid-19

Viktig informasjon om korona/covid-19

For information in your own language, please use the built-in translation function in your browser. 
If your browser does not support this, please use Google translate: http://translate.google.no/

Her finner du informasjon om covid-19 vaksinering / coronavirus vaccine

Her kan du bestille koronatest på nettet

Her finner du en oversikt over siste dagers smittetilfeller

Status Indre Østfold kommune per 20. januar kl. 19.00:

Per 18. januar kl. 20.45 er det 554 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars og frem til i dag.
Per 17. januar har vi gjennomført 28 796 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 17. januar. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

Nye nasjonale retningslinjer gjelder fra onsdag 20. januar 

For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, videreføres flere av de forsterkede nasjonale smitteverntiltakene fra og med 20. januar, og gjelder inntil videre.

Kriseledelsen i Indre Østfold kommune har i dag vurdert de nye tiltakene fra regjeringen. Det er ikke behov for å innføre strengere lokale tiltak, enn de nasjonale anbefalingene og retningslinjene per i dag. For å unngå lokale innstramninger forutsetter vi at våre innbyggere, virksomheter og besøkende følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene.

Les de gjeldende retningslinjene her

Ingen nye smittetilfeller mandag 18. januar

Vi har i dag, mandag 18. januar, ingen nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Søndag 17. januar var en testfri dag på teststasjonen, så vi har derfor ikke ventet så mange prøvesvar fra sykehuset i dag. 

Testing av besøkende på sykehjem

Den 30. november innførte Indre Østfold kommune krav om at alle besøkende på sykehjem må fremvise negativ korona-test, som ikke er mer enn tre dager gammel. Krav til testing gjelder fortsatt, men på grunn av været på denne årstiden er det mer krevende å teste ute. Det kan derfor forekomme at besøkende som ønsker test får beskjed om at det ikke er kapasitet til det de nærmeste dagene.  

Mer informasjon om testing av besøkende til sykehjem finner du her

Covid-19 vaksinen, hold deg oppdatert her

Informasjon om vaksinasjonsdato og andre praktiske opplysninger, blir lagt ut her på kommunens hjemmeside. Vi ber deg derfor om at du følger med daglig på den informasjonen vi legger ut.

Mer informasjon om vaksinering finner du her

Rutiner for besøk på sykehjem og bemannede omsorgsboliger

Les mer om nye rutiner for besøk på sykehjem her

Retningslinjer for gjennomføring av private sammenkomster og arrangement

De fleste private sammenkomster og arrangementer bør utsettes eller avlyses. Om de likevel må avholdes, gjelder følgende regler:

Les retningslinjene for arrangement her

Forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune

Onsdag 2. desember vedtok kommunestyre lokal forskrift om midlertidige tiltak for å begrense lokal smitteoppblomstring i Indre Østfold kommune. Forskriften trer i kraft fra og med 3. desember.

Les hele forskriften her

Covid-19 test for grensependlere og arbeidsreisende

Det er innført krav om hyppigere koronatesting for personer som jobber i Norge, men bor i røde land eller regioner. Indre Østfold kommune tilrettelegger for en enkel løsning for grensependlere og arbeidsreisende.

Les mer om covid-19 test for grensependlere her

Innreiseregler til Norge

Her finner du de nasjonale reglene for innreise til Norge 

Covid-19 forskriften

Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften) finner du på Lovdata. Merk at forskriften endres ved nye retningslinjer fra regjeringen. Vi ber deg derfor om å holde deg løpende oppdatert på forskriften.

Gå til Covid-19 forskriften

Indre Østfolds koronatelefon 

Indre Østfolds koronatelefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 10.00-16.00 og helger kl. 12.00-16.00. Det er stor pågang på telefon, så du kan oppleve å måtte vente på svar. Vi ber om at du ikke ringer legevaktens telefon 116117 for spørsmål om koronatesting.

Vi ber om at alle ringer og avtaler en time før de kommer til teststedet på parkeringsplassen ved Askimhallen for å ta prøve. 

Vi oppdaterer med ny informasjon når situasjonen endrer seg.

 

Koronavirus