Viktig informasjon om korona/covid-19

Viktig informasjon om korona/covid-19

For information in your own language, please use the built-in translation function in your browser. 
If your browser does not support this, please use Google translate: http://translate.google.no/

Her finner du informasjon om covid-19 vaksinering / coronavirus vaccine

Her kan du bestille koronatest på nettet

Her finner du en oversikt over siste dagers smittetilfeller

Status Indre Østfold kommune per 7. mars kl. 20.15

Per 7. mars kl. 20.30 er det 615 personer som har fått påvist smitte i vår kommune. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste 1. mars og frem til i dag.
Per 6. mars har vi gjennomført 34 794 tester. Siste registrerte smittetilfelle i Indre Østfold kommune er 6. mars. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

Ingen nye smittetilfeller søndag 7. mars

Vi har i dag, søndag 7. mars, ingen nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Lørdag testet vi 98 personer.  

Smitte ved Susebakke barnehage

Det ble lørdag 6. mars påvistcovic-19 smitte ved en avdeling i Susebakke barnehage. 12 barn og fire ansatte er satt i karantene. De personene dette gjelder er informert.

Smitte ved Mysen ungdomsskole

Det ble torsdag 4. mars påvist covid-19 smitte ved Mysen ungdomsskole. Lørdag 6. mars er det ytterligere to personer som har testet positivt og det medfører at flere elever og ansatte er satt i karantene. Totalt er det nå 20 voksne og 19 elever som er definert som nærkontakter og satt i karantene. De personene dette gjelder er informert. Per nå påvirkes ikke driften av skolen og undervisningen går som normalt i kommende uke.

Smitte ved Ringvoll skole

Seint torsdag kveld 4. mars fikk vi beskjed om covid-19 smitte på Ringvoll skole. Tre klasser er satt i karantene og skal testes. Det er 27 elever og 9 ansatte som er berørt. De dette gjelder er informert. 

Informasjon til treningssentre, aktivitetsparker og kjøpesentre 3. mars

Indre Østfold kommune har nå en rimelig stabil smittesituasjon og et lavt smittetrykk.
Imidlertid ser vi at mange av kommunene rundt oss opplever større utbrudd, og i hovedsak er disse smittetilfellene muterte virusvarianter. Disse sprer seg raskere og smitter lettere blant befolkningen. Det er derfor viktig at alle våre innbyggere og besøkende følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene som foreligger.

Indre Østfold kommune har et sterkt ønske om å kunne fortsette å holde lokalsamfunnet så åpent som vi har det nå, men det betyr at vi må forsøke å begrense mobiliteten på tvers av kommunegrensene så langt det er mulig. Kriseledelsen kommer derfor med en sterk oppfordring til treningssentre og aktivitetsparker om å unngå å ta imot besøkende fra kommuner utenfor bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold. Disse er Marker, Rakkestad og Skiptvet kommuner. I tillegg ber vi om at kjøpesentrene om aktivt oppfordre sine besøkende om å benytte munnbind.

Kriseledelsen ønsker ikke å foreslå innføring av lokal forskrift til kommunestyret nå med strengere restriksjoner enn de nasjonale anbefalingene og retningslinjene, men situasjonen vurderes fortløpende og lokal forskrift vil innføres på kort tid, dersom ovennevnte oppfordringer ikke fungerer som forventet.

Pressemelding: Har du vært på reise i vinterferien, ber vi om at du tester deg

Den engelske virusvarianten av covid-19 er stadig mer utbredt i Norge. Har du vært på et sted hvor det var vanskelig å overholde smitteverntiltakene, eller har symptomer ber vi om at du tester deg.

Les mer om oppfordring om testing her

Besøksrutiner ved sykehjem

Fra og med mandag 22. februar lemper vi på testkravene for besøkende til våre sykehjem og bemannende omsorgsboliger.

Våre beboere er fullvaksinert for covid-19, og vi avslutter testkravene for besøkende. Som tidligere oppfordrer vi til at antallet besøkende begrenses, at man skriver seg inn i besøksprotokoll ved ankomst og har god håndhygiene. Vaksinerte beboere kan ha nær fysisk kontakt, også ansikt-til-ansikt, med et begrenset antall uvaksinerte besøkende, og de samme over tid.

Les mer om besøksrutinene her

Gjeldende retningslinjer for covid-19, gjelder fra 23. februar

Regjeringen viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene. Det blir lettelser for barn, unge og studenter. De nye retningslinjene gjelder i fra 23. februar.

Les mer om retningslinjene her

Råd for å bevare god psykisk helse under koronarestriksjoner

Psykisk helsetjeneste i Indre Østfold kommune har en telefontjeneste som er betjent av fagpersoner som er vant til å snakke med voksne om ting som bekymrer dem.

Les mer om psykisk helsetjeneste her

Retningslinjer for gjennomføring og innmelding av arrangement

Ler mer om arrangementer her

Innreiseregler til Norge

Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell.

Her finner du de nasjonale reglene for innreise til Norge 

Covid-19 forskriften

Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften) finner du på Lovdata. Merk at forskriften endres ved nye retningslinjer fra regjeringen. Vi ber deg derfor om å holde deg løpende oppdatert på forskriften.

Gå til Covid-19 forskriften

Indre Østfolds koronatelefon 

Indre Østfolds koronatelefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 10.00-16.00 og helger kl. 12.00-16.00. Det er stor pågang på telefon, så du kan oppleve å måtte vente på svar. Vi ber om at du ikke ringer legevaktens telefon 116117 for spørsmål om koronatesting.

Vi ber om at alle ringer og avtaler en time før de kommer til teststedet på parkeringsplassen ved Askimhallen for å ta prøve. 

Vi oppdaterer med ny informasjon når situasjonen endrer seg.

 

Koronavirus