Viktig informasjon om korona/covid-19:

Testing av besøkende på sykehjem

Den 30. november innførte Indre Østfold kommune krav om at alle besøkende på sykehjem må fremvise negativ korona-test, som ikke er mer enn tre dager gammel.

Les mer om rutiner for besøk på sykehjem her

Kommunen har foreløpig i denne pandemien unngått utbrudd på sykehjemmene, og testing av besøkende er en av mange tiltak som har vært viktig for å lykkes med dette.

Det har siden dette ble innført vært testet nærmere 2 000 besøkende. Det er lagt opp til ca. 100 tester av besøkende i uka på teststasjonen. Samtidig testes det mange andre grupper: grensependlere, innreisende, nærkontakter, personer med symptomer, ansatte på sykehjem og studenter som kommer eller drar. Teststasjonen tester i snitt 150 totalt hver dag, i perioder opptil 300. På grunn av været på denne årstiden er det mer krevende å teste ute, men vi har klart å opprettholde den høye testkapasiteten.

Det kan dessverre skje at besøkende som ønsker test får beskjed om at det ikke er kapasitet til det de nærmeste dagene. Besøkende kan da høre med sykehjemmet om muligheter for test der. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det vil variere i stor grad om det er muligheter for dette. Vi beklager de ulempene dette kan medføre. I løpet av uke 3 er første vaksinedose satt på de fleste beboerne på sykehjemmene, og i uke 6 er andre dose satt. Vi håper at vaksineringen av denne gruppen gjør at vi etter hvert kan lempe på test kravene for besøkende på sykehjemmene. Nærmere informasjon om dette vil bli publisert i begynnelsen av februar.