Nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune

Vi har den siste uken fått fire nye smittetilfeller av covid-19. Vi ser at sommeren og ferietid gjør at flere personer er på reise, og for mange omgås vi flere mennesker enn på lenge.

Vi oppfordrer alle til å teste seg hvis du får luftveissymptomer og holde seg hjemme hvis du er syk. Terskelen for å teste seg skal være lav. Har du symptomer og lurer på om du skal teste deg, ber vi deg om å ta kontakt på koronatelefonen 477 80 110.

Indre Østfold legevakts koronatelefon 477 80 110 er åpen på hverdager kl. 09.00-17.00 og i helger kl. 12.00-16.00.

Smittesporing

Det er ikke slik at kommune alltid går ut med hvor og når en person har beveget seg, men vi har gjort en vurdering og mener det er riktig i dette tilfelle.
Smitte kan befinne seg flere steder og det viktigste er at vi alle er flinke til å holde avstand og bruke håndsprit på vei inn og ut av butikker, kafeer og lignende.

Ved smittesporing har vi avdekket at en av de smittede har vært innom matbutikker i Askim sentrum daglig i følgende tidsrom:

Uke

Dato og klokkeslett

Ca kl. 15-16 tiden

Formiddag

Tirsdag 21.7. ettermiddagen / kveld

Mandag 27.7. og tirsdag 28.7. ca kl. 09-10 tiden.

Besøkte du matbutikker i Askim sentrum dette tidsrommet ber vi deg om å være ekstra oppmerksom på symptomer på covid-19. Den smittede har ikke vært innom butikken de tre siste dagene. Det er heller ingen helsemessige grunner til at du ikke skal avlegge butikkene et besøk. Vi har minnet butikkene på å være nøye med hygiene og smittevernstiltak, så du kan trygt dra på butikken og handle.

Dette kan du gjøre for å redusere smitte

Vi vet at pandemien ikke er over og det er så viktig at vi alle fortsetter det gode arbeidet. Vask hender, hold god avstand til andre, host og nys i armkroken og bli hjemme hvis du er syk.