Nettbestilling av koronatest

Vi tilbyr nå en sikker, digital mulighet for bestilling av koronatest.

Koronatelefonen vil fortsatt være åpen, men nå finnes i tillegg muligheten for å bestille koronatest gjennom å fylle ut et skjema på nettsidene våre. I skjemaet vil du svare på de samme spørsmålene som de ansatte på koronatelefonen stiller innringerne.

Du logger inn med bank-ID, og foresatte kan bestille testing for sine barn som er under 18 år. Skjemaet inneholder i tillegg lenker til nettsider med nyttig informasjon.

Hva skjer etter utfylling av skjemaet?

Du blir oppringt eller får sms innen 24 timer, for å avtale test-tid og få informasjon om sted. Du blir satt opp til test dag 3, etter 48 timer med symptomer.

Når du bestiller test her skal du ikke ringe koronatelefonen for den samme henvendelsen, da dette medfører dobbeltarbeid for koronatelefonen.

Hvem bør teste seg?

Du bør testes hvis du:

• har en nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på koronavirus
  • har vært utsatt for smitte av koronavirus. Dette kan være nær kontakt med noen med bekreftet koronavirus, eller etter reise i land eller regioner hvor det i løpet av de siste ti dagene har vært høy forekomst av koronavirus

Fram til du har fått et negativt prøvesvar og blitt symptomfri, skal du holde deg hjemme og unngå mennesker du ikke bor med.

Er du nærkontakt til noen med bekreftet koronavirus, eller har vært i røde land eller regioner, skal du fullføre karantenen. Dette gjelder selv om du får negativt prøvesvar og er symptomfri.

FHIs råd om karantene og isolasjon

Til bestilling av koronatest