Leie elbil

Indre Østfold kommune har inngått avtale med Move About om en miljøvennlig bildelingsordning. El-bilene er reservert for ansatte som bruker bil i tjenestereiser mellom kl. 07.30-15.30 på hverdager. I helgene og på kvelden er bilene tilgjengelig til utleie for innbyggere og besøkende. I sommer vil også noen av bilene være tilgjengelig for utleie på dagtid.

Bilene er tilrettelagt for utleie på kvelder og i helger. Det gjør det enklere for flere å ha tilgang på bil når man bare trenger det en gang i blant.

Hvor er bilene tilgjengelig?

Det er montert ladestasjoner hvor bilene hentes og leveres etter bruk. Foreløpig er det fem slike steder i vår kommune:

• Kommunehuset i Trøgstad, fire biler
  • Heggin i Mysen, seks biler
  • Kulturtorget i Mysen, to biler
  • Rådhuset i Askim, syv-åtte biler
  • Kommunehuset/NAV i Spydeberg, to biler
  • Tomter, vi jobber med tilpasninger og har som mål å etablere ladestasjoner i Tomter

Hvilke typer biler er det?

Vi har avtale om følgende biler:

• 12 stk. Nissan Leaf e+ 62 kWt, 5-seter, 28-38 mil rekkevidde​
  • 4 stk. Kia e-Niro 64 kWt, 5-seter, 30-45 mil rekkevidde​
  • 2 stk. Maxus Euniq 7-seter 52 kWt, 20-26 mil rekkevidde​
  • 2 stk. Maxus E-Deliver 52 kWt, 6,3 m3 varebil, 20-26 mil rekkevidde

Hvordan reserverer jeg bilen?

Kort fortalt så fungerer det slik:

• Last ned appen til Move About og følg instruksjonene:
    • Du må legge inn bilde av sertifikatet ditt, e-postadresse og bankkontonummer. Move About sjekker at alt er i orden og sender deg så en bekreftelse på e-post. Det kan ta litt tid før appen er klar til bruk så det lønner seg å gjøre alt ferdig i god tid før du trenger å leie bil.
  • Velg deg hvor og når du skal hente bil, omtrentlig kjørelengde og type bil
  • Bruk appen til å låse opp bilen. Følg bruksanvisning i appen
  • Legg ladekabel i bilen
  • Kjør
  • Når du er tilbake, setter du ladekabel på igjen, låser og avslutter bestillingen i appen

Se detaljer i brukerveiledningene under:

Mer informasjon og brukerveiledning finner du på hjemmesiden til Move About:

Gå til Move About

Smittevern

Det er desinfiseringsmiddel og servietter i alle biler som du må bruke på ratt, dashboard, girspake, håndtak etc. før og etter kjøretur.

Spørsmål rettes til Move About

Alle spørsmål om praktisk bruk av bilene rettes til Move About på tlf. 958 07 000, e-post kundeservice@moveabout.no (Døgnåpen). All service gjennomføres av Move About.