Viktig informasjon om korona/covid-19:

Bruk av skøytebaner

Det har vært et stort oppmøte på skøytebanene i kommunen. Det gode og kalde været gir supre forhold for de som er glad i skøyteaktivitet og lek på isen.

Som det fremgår i blant annet oppslag i Smaalenenes avis, har det i perioder vært for mye folk på isen samtidig, og avstandsreglene har vært vanskelig å følge opp. Fra kommunens side understreker vi derfor at det er et felles ansvar for alle som bruker isen om å sikre at det ikke er for mange på isen samtidig, og at man overholder avstand på to meter til de andre som befinner seg der.

Utendørs aktiviteter er veldig viktig å ta vare på i disse tider. Smitten sprer seg vanskelig utendørs dersom vi er flinke å overholde avstand.

På den annen side må vi huske at dersom vi ikke overholder smittevernreglene vil aktiviteter som samler store folkeansamlinger være smittekilder, selv om det foregår utendørs.

Vi trenger derfor deres hjelp til å holde våre skøytebaner åpne.

Ta ansvar: Hold 2 meter avstand til hverandre og vent på tur dersom det er for mange på isen samtidig!

Hvilke baner er klare til bruk?

Seksjon Friluft og bymiljø har preparert skøytebaner i Spydeberg, i Askim idrettspark og bak Mysenhallen de siste dagene. Alle tre banene er klare til bruk.

Skøytebanen i Askim idrettspark kommer imidlertid til å være stengt på dagtid onsdag 13. januar på grunn av vedlikehold.

Det er i tillegg mange lokale baner i kommunen vår som sprøytes og vedlikeholdes av idrettslag, velforeninger og lokale dugnadshelter. Disse ligger i tilknytning til idrettsanlegg, skoler og boligfelt.

Båstad IL skøyter melder også om at banen er åpen for allmenbruk. For mer informasjon om tider og priser henviser vi til klubbens Facebookside; https://www.facebook.com/bastadskoyter