Lytt

Viktig informasjon om koronavirus:

Norgespremiere: "Flukten over grensen"

Klikk for stort bilde "Flukten over grensen" - en norsk spenningsfilm for hele familien fra suksessforfatter Maja Lunde. premiere fredag 14/2 kl. 20.00

Dato
14. februar 2020
Tid
20:00 - 21:45
Sted
Festiviteten kulturhus, Mysen

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på? 

Vi har fortalt historiene igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for voksne. Endelig kommer en film fra krigen for hele familien. Flukten over grensen er en spenningsfilm om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker.

Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser. Billetter kan forshånsbestilles på https://www.mysenkino.com/NOR20180347  Billettslag i kiosken en time før forestilling. Forestillinger: 14/2. kl. 20.00 og 16/2 kl. 19.00.

Informasjon om hendelsen

Pris voksen
100
Pris barn
80
Aldersgrense
9
Regi
Johanne Helgeland
Genre
Familiefilm/Spenning/historie
Nasjonalitet
Norsk
Varighet
01:36
Skuespillere
Anna Sofie Skarholt Bo Lindquist-Ellingsen Samson Steine Bianca Ghilardi-Hellsten Henrik Siger Woldene Kari Simonsen
Nettside for filminformasjon
https://www.mysenkino.com/NOR20180347

Arrangør

Festiviteten kino og kulturhus
Adresse
Kulturtorget
Postnummer og sted
1850 Mysen

Kontakt

Ole Christian Øen