Helga Bosten stiller ut hos Indre Østfold kunstforening

Kunstforeningen viser denne gangen en lokal utstiller. Helga Bosten er tysk, men har bodd i Tomter siden 2001. Hun er født i 1944, og har blant annet studert under Gerhard Richter ved kunstakademiet i Düsseldorf. Hun har arbeidet som kunstner siden 1976, og har stilt ut separat og kollektivt både i Tyskland og Norge, men også i Sverige og Luxembourg. 

Utstillingen vises i galleriet på Festiviteten i Mysen fram til 13. juni. Galleriet holder åpent lørdager og søndager kl. 12.00-15.00 og onsdager kl. 16.00-19.00.

Tidspunkt
Lørdag 11.06.2022 14.00 - mandag 13.06.2022 19.00
Sted
Galleriet i Festiviteten, Mysen

Bosten arbeider mest med maleri og tegning, Tidligere var ofte serielle kvinneportretter motivet, men landskapet har etter hvert blitt et dominerende tema som hun også viser på denne utstillingen. Utgangspunktet for bildene er ofte et reelt motiv som omarbeides gjennom erindring og fantasi der lysten til å eksperimentere med tekniske utfordringer på papir har ført til nye, nonfigurative landskapsuttrykk, I prosessen blander hun kull, pastell og oljekritt, og utsetter overflaten for gjentatte inngrep med skraping, utvisking og påføring av nye lag. På den måten utvikles en struktur og fortettet stofflighet hvor tilfeldighet som oppstår er med i den videre komposisjonen.