Vedovn eller peis

Vedovn eller peis er en god varmekilde. Hvis du har vedovn eller peis – pass på at den fungerer som den skal, og at du har nok ved. Sørg også for at du har fyrstikker eller lighter.

Gassovn

For deg som ikke har tilgang på vedovn eller peis, eller som ønsker å ha en mer flyttbar varmekilde tilgjengelig, er en gassovn et godt alternativ. Sjekk at ovnen er i god stand og beregnet for innendørs bruk. Husk også at du må ha tilgang på gass.

Dette må du huske når du oppbevarer gass og brannfarlig væske i boligen din.

Varme klær

Norge kan være et kaldt land i vinterhalvåret. Selv om du har tenkt på alternative oppvarmingsmuligheter hvis strømmen går, er det ikke sikkert du oppnår ønsket temperatur i boligen din. Derfor kan det være lurt å ha et lite lager av varme klær, pledd og soveposer.

Lys

Du bør tenke på at du skal ha lys både til å lyse opp rommet du oppholder deg i, og til å forflytte deg. Hodelykt eller lommelykt fungerer fint. En campinglykt på batteri gir lys til et rom eller område. Stearinlys og parafinlampe er gode supplementer. Husk at du da må ha fyrstikker eller lighter, og parafin/lampeolje.

Nødstrøm

Er du kritisk avhengig av strømforsyning? Med et nødaggregat er du mindre sårbar for strømbrudd.

Et aggregat er en motor som går på bensin eller diesel, og som produserer strøm. Det finnes flere nødstrømsagreggater på markedet. Disse får du tak i på byggevarehus og jernvarehandlere.

Et aggregat bruker mye drivstoff. Skal du oppbevare drivstoff hjemme bør du gjøre nødvendige brannforebyggende tiltak.