Lytt

Møt opp og si din mening på lokale verksteder i uke 9. 

Elever fra barneskolene i Trøgstad fikk en annerledes KRLE-time med buktaleren Chris Duwe torsdag 13. februar. 

    

I 2020 feires 100-årsjubileet til Anne-Cath. Vestly i mange av bibliotekene i landet. Anledningen blir markert også i Indre Østfoldbibliotekene. Lørdag 15. februar kunne barna bli servert vafler av selveste mormor i tillegg til å se en flott maleriutstilling på Askim innbyggertorg og bibliotek. 

     

Det foregår mye flott kultur i kommunen vår. Men hva skjer hvor og når?

At barn og eldre kan være venner, fikk Seniorkafé-publikummet på Skjønhaug erfare med en teaterforestilling som ble vist 6. februar. 

Trøgstads menigheter markerer Bibelens dag i en hel uke. De stiller ut Bibelens ulike utgaver på Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek fra 6.-14. februar. Daglig vil det også foregå enten høytlesning, sang og musikk, familieteater eller foredrag med Bibelen i fokus. Gratis og åpent for alle. 

Thor Gotaas gjestet mandag 28. januar Tomter for å holde et foredrag om norske utedoer, basert på hans nye bok med samme navn.  

Hvilke samfunnsmessige og kulturelle utfordringer står Mysen og Askim overfor i dag? Hvordan utvikles byrommene best? Dette har landskapsarkitekt-studenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås sett på i sine casestudier denne høsten. I hele januar stiller studentene ut sine arbeider på Askim og Mysen innbyggertorg og bibliotek. 

Mandag 6. januar åpnet alle fem innbyggertorg og bibliotek i Indre Østfold kommune. Det ble markert med kake, bobler, musikk og taler av kommunens ordfører og administrative ledelse.